Trouwe volgers van Blogtrommel.com weten dat ik vandaag de advocaat van de duivel speel. Maar wat wil je? Bloggers zijn er in alle vormen en maten, en aangezien dit blog een breed publiek wil aanspreken volgen hier toch enkele argumenten pro dagelijks bloggen.
Leestijd: ca. 3 minuten
Want al ben ik eerder de man van de wat lagere blogfrequentie, er zijn wel degelijk heel wat voordelen aan dagelijks bloggen.
1. Dagelijks bloggen is goed voor de SEO
Je zal dus op middellange termijn veel gratis bezoekers uit Google krijgen. Immers, hoe meer jij publiceert, hoe sneller je blog hoog in de zoekmachine terecht zal komen. Hoeveel meer bezoekers je dat kan opleveren is moeilijk te becijferen. Dat hangt van zoveel factoren af. Maar ik zou niet verbaasd staan kijken mochten de zoekmachines binnen dit en een jaar verantwoordelijk zijn voor zo’n 50 tot 60% van alle verkeer op je blog.
2. Dagelijks bloggen zorgt voor veel nieuwe bezoekers
Bezoekers afkomstig uit zoekmachines zijn immers veelal nieuwe bezoekers. Koppel dat fenomeen aan het feit dat je met ieder nieuw verschenen bericht je blog ook met goed fatsoen kan promoten via social media en je blog is verzekerd van een constante stroom aan bezoekers, lezers en volgers. Het staat als een paal boven water: kick je al geen ander op pieken in je bezoekersstatistieken, ga dan alsjeblieft dagelijks bloggen.
3. Dagelijks bloggen zorgt voor ongekende focus en toewijding
En die focus en toewijding zal ervoor zorgen dat je anders tegen de dingen aankijkt. Het bloggen wordt een way of life. Zeker als je wat persoonlijker blogt is alles wat je ziet, alles wat je voelt, denkt en meemaakt een potentieel blogonderwerp. Natuurlijk moeten al die onderwerpen hun beslag krijgen in een artikel, dus ben je al snel ieder wakker moment – bewust of onbewust bezig met je blog(gen).
4. Dagelijks bloggen als remedie tegen remmend perfectionisme
Dit ervaren heel veel bloggers als hét grote voordeel van dagelijks bloggen (publiceren). Er is gewoon veel minder tijd om te piekeren over andere zaken die met je bloggen te maken hebben. Je hoeft geen genie te zijn om te beseffen dat als je iedere dag een nieuw stuk online wil zetten, de gemiddeld te besteden tijd per artikel drastisch zal dalen. Eerder vroeg dan laat wordt je gedwongen je perfectionisme te laten varen en veel sneller dan gewoonlijk op “publiceren” te klikken. Geen nood: je komt er snel achter dat imperfecte artikelen nog genoeg lezers weten te bekoren…
5. Dagelijks bloggen = efficiënter bloggen
Noodgedwongen natuurlijk! Je schrijft meer, je bent intensiever met je blog aan de gang. Dus raak je bedreven in zowat alle facetten van het bloggen. Je lijst met topics om over te bloggen lacht je toe, favoriete blogformats zitten gebruiksklaar in je hoofd, de frameworks voor de logische opbouw van je artikels liggen panklaar, de vaakst geconsulteerde bronnen liggen binnen handbereik, de SEO van je blogberichten verzorgen wordt kinderspel, je blogplatform kent werkelijk geen geheimen meer voor je,… Je bent met andere woorden veel beter georganiseerd, wat er uiteraard voor zorgt dat meer kan bloggen met minder tijd.
Ziedaar de 5 grootste voordelen van dagelijks bloggen. Toegegeven, ze zijn niet van de minste. Wil je graag een blog opzetten en er snel “resultaat uit halen” dan is dit the way to go. Qua uitdaging en engagement – naar je blog én naar je lezers toe – kan het tellen, zoveel is zeker! Maar of je door iedere dag verse content online te zetten ook echt een beter blog krijgt valt nog te bezien. Mij lijkt het in ieder geval schier onmogelijk om dagelijks voldoende kwaliteit te leveren. Zeker op de wat langere termijn. Al is het natuurlijk in de eerste plaats aan mijn lezers om te bepalen wat kwaliteit is en wat niet.
Maar dan nog: is je blog een hobby – en moet dat ook zo blijven – dan blijft dagelijks bloggen het best wat het is: een een streven, een nobel doel, een ferme stok achter de deur voor zij die het nodig hebben om zaken in beweging te krijgen en te houden. Oh ja, wil je dagelijks gaan bloggen, dan komt dit artikel zeker van pas.
Geef een reactie